Radovi uređenja zgrade Centra Za kulturu

U zgradi Centra za kulturu Vela Luka odvijaju se radovi adaptacije zgrade za potrebe Memorijalne zbirke Olivera Dragojevića. U tijeku je treća faza projekta, koja među ostalim uključuje postavljanje nove unutarnje stolarije, izradu novih vodovodnih instalacija i elektroinstalacija, te ugradnju nove sanitarne opreme, kao i elektroopreme.

U Veloj spili uprizorene žive jaslice

Betlehemski ugođaj Svete noći dočaran je proteklog petka, 23. prosinca u Veloj spili, gdje su u organizaciji Udruge za očuvanje pokladnih običaja „Trtajun“ uprizorene žive jaslice. Četvrto uprizorenje jaslica privuklo je posjetitelje iz cijelog otoka ali i šire, a svi oni imali su priliku uživati u božićnom ugođaju dočaranom u veličanstvenom ambijentu jednog od najznačajnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu. Bila je to prelijepa sinergija povijesti i sadašnjosti, nota i pokreta, tišine i pjesme u posebnoj kulisi milenijima izbrazdanih stijena Vele spile.

BOŽIĆNI SREDNJOŠKOLSKI PARTY U CENTRU ZA KULTURU VELA LUKA

Učenici i nastavnici Srednje škole Vela Luka zajedno organiziraju Božićni party u suradnji s Centrom za kulturu Vela Luka u ponedjeljak, 20.12.2021.

Pridružite nam se na Adventu u Veloj Luci

U najljepšem razdoblju u godini, Općina Vela Luka i Turistička zajednica Općine Vela Luka u suradnji s veloluškim udrugama, klubovima i ustanovama organiziraju program božićno - novogodišnjih blagdana naziva „Advent u Veloj Luci 2022./2023.“, u sklopu kojeg vas očekuju razni kulturni, sportski i zabavni događaji.

Vidimo se!