Zbirka suvremene umjetnosti

U galerijskom prostoru Centra za kulturu u Veloj Luci posljednjih nekoliko godina postavljene su izložbe brojnih uglednih domaćih i stranih umjetnika kao što su Dalibor Martinis, Antun Maračić, Ivan Kožarić, Nina Czegledy, Pavo Urban, Igor Kuduz, Valerio Adami, Jože Ciuha i mnogi drugi. U istom prostoru prezentirali su se i drugi kulturni sadržaji značajni za Velu Luku i otok Korčulu u cjelini. Ova događanja je posjetio velik broj domaćih i stranih posjetitelja, stvorena je stalna lokalna galerijska publika, pa je galerija u Veloj Luci po svojim programima i sadržajima postala prepoznatljiva na otoku Korčuli, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i šire. S vremenom, ukazala se potreba da se dio programa u  ovom prostoru profilira i kroz svoj naziv.

Na inicijativu djelatnika Centra za kulturu Vela Luka, a uz potporu općine Vela Luka, 2008. godine odobreno je korištenje naziva Galerija moderne i suvremene umjetnosti Centra za kulturu Vela Luka za dio izložbenog programa u Centru za kulturu Vela Luka.

Rezultat izložbi u sklopu ovog programa su, između ostalog, donirana umjetnička djela renomiranih domaćih i stranih umjetnika poput Ivana Kožarića, Antuna Maračića, Pava Urbana, Nine Czegledy, Ane Elizabet, Darka Fritza, Marije Grazio, Borisa Cvjetanovića, Dalibora Martinisa i drugih koji se čuvaju u Centru za kulturu Vela Luka.

 Nina Czegledy, Marcus Neustetter: Visual Collider Book

Ivan Kožarić: Bez naziva, zlatna boja na crnom papiru, 70x50cm, 2008.

Ivan Kožarić: "Zlatna metla", ready-made, 2009.


Ispis   E-mail