Projekt Memorijalne muzejske zbirke "Oliver Dragojević" kreće u V. fazu

Na jučerašnjom održanom sastanku predočeno je trenutno stanje adaptacije zgrade Centra za kulturu za potrebe buduće Memorijalne muzejske zbirke „Oliver Dragojević“, koja će biti središte prisjećanja na Oliverovo glazbeno stvaralaštvo, ali i mjesto upoznavanja s vremenom i kulturno-povijesnim kontekstom u kojem je djelovao.

Javni poziv

 

Pozivaju se udruge i ustanove s područja općine Vela Luka koje se planiraju uključiti u program proslave Dana Općine Vela Luka i blagdana našeg nebeskog zaštitnika Svetog Josipa, na dostavu prijedloga aktivnosti.

Odobrena sredstva za V. fazu adaptacije zgrade Centra za kulturu

Odobrena su sredstva u 100% iznosu za V. fazu adaptacije zgrade Centra za kulturu za potrebe Zavičajnog muzeja s muzejskom zbirkom “Oliver Dragojević”.
Prijavitelj projekta je Centar za kulturu Vela Luka u partnerstvu s Općinom Vela Luka, a sredstva u iznosu od 150.000,00 eura su dodjeljena od strane Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Javni poziv za iskaz interesa za zakup javne površine ispred Vele spile za postavljanje štandova i reklamnih panoa

Na temelju Pravilnika o davanju na privremeno korištenje javnih površina na području općine Vela Luka (Službeni glasnik Općine Vela Luka br. 13/23), i članka 29. Statuta Općine Vela Luka („Službeni glasnik Općine Vela Luka“ br. 11/21), Općinska načelnica raspisuje:

 

                                                             JAVNI POZIV

za iskaz interesa za zakup javne površine ispred Vele spile za postavljanje štandova i reklamnih panoa