NOVE DONACIJE UMJETNIČKOM FUNDUSU CENTRA ZA KULTURU VELA LUKA

Nakon izložbe „Psihološki nemir između dva svijeta“ koja se održala u galeriji Centra za kulturu Vela Luka u lipnju 2015. godine, slikar Ivica Klanfar poklonio je jedno svoje djelo velolučkom Centru za kulturu. Radi se o djelu pod nazivom „Redfish“  iz 2014. godine izrađenom u tehnici akrila. Ivica Klanfar živi i stvara na otoku Korčuli i svojom donacijom pridružio se i drugim autorima s korčulanskom adresom  koji su poklonili svoje radove za umjetnički fundus Centra za kulturu Vela Luka.

Osim Ivice Klanfara, Centru za kulturu Vela Luka poklonio je nedavno svoja dva djela i zagrebački umjetnik Dalibor Kiseljak, mladi autor koji se velolučkoj publici predstavio 2013. godine izložbom „Didaskalije za apstrakciju“. Za umjetnički fundus Centra za kulturu vela Luka Dalibor Kiseljak poklonio je dvije grafike : bakropis  „Distorzije“, 2008. i linorez „Rotirana polja“, 2007.
Uz postojeću Međunarodnu poklon zbirku crteža, grafike i male skulpture nastalu zahvaljujući donacijama pristiglim nakon što je Velu Luku pogodio plimni val 1978. godine, u Centru za kulturu Vela Luka formirale su se i zbirka crteža hrvatskih umjetnika iz kolekcije Marinko Sudac i zbirka suvremene umjetnosti s djelima suvremenih hrvatskih i stranih umjetnika te djelima suvremenih korčulanskih autora.


FOTOGALERIJA


 

CZK


Ispis   E-mail