U CENTAR ZA KULTURU VELA LUKA STIGLO JOŠ JEDNO UMJETNIČKO DJELO

U Centar za kulturu Vela Luka, nakon niza umjetničkih donacija u posljednjih desetak godina, stiglo je još jedno vrijedno umjetničko djelo. Profesor likovne kulture u Veloj Luci Damir Telenta poklonio je velolučkom Centru za kulturu jedan svoj rad iz ciklusa Kuntenti. Djelo nosi naziv Nevera i nastalo je 2007. godine, izrađeno je od drva, metala, kamena, gipsa i platna. Izlagano je do sada u galeriji Centra za kulturu Vela Luka 2007. godine i u Dubrovačkoj kući 2010. godine.

 

Ovo djelo Damira Telente, kao uostalom i cijeli njegov ciklus Kuntenti, proizlazi iz njegove fascinacije krajobrazom otoka Korčule, prirodnim oblicima, bojama i materijalima. Forme nađene u prirodi vješto kombinira s umjetnim materijalima i stvara nove zanimljive oblike i prostorne odnose prepoznatljive po intenzivnom koloritu i lako čitljivim sadržajima.

Pored brojnih domaćih i stranih umjetnika koji su posljednjih godina poklonili svoje radove velolučkom Centru za kulturu (Ivan Kožarić, Antun Maračić, Boris Cvjetanović, Nina Czegledy, Dalibor Martinis, Darko Fritz i brojni drugi), Damir Telenta pridružuje se korčulanskim umjetnicima Frani Franuloviću i Nikoli Skokandiću koji su također nedavno poklonili svoje radove ovoj velolučkoj ustanovi.

Velolučka publika vidjela je djelo Damira Telente u subotu, 25. 04. 2015. kada je izloženo zajedno s djelom Frane Franulovića „Požar leti u nebo“ u galeriji Centra za kulturu Vela Luka u sklopu predavanja djelatnika Centra za kulturu povodom Dana planeta Zemlje.


Ispis   E-mail