Hvali more, drž' se broda

Sinoć je u prepunom atriju Centra za kulturu Vela Luka održana prezentacija jedrenja Južnim oceanom na sto godina starom jedrenjaku „Tecla“. Prezentaciju pod nazivom „Hvali more, drž' se broda“ održala je Velolučanka Linda Franulović, sudionica ovog iznimnog i opasnog poduhvata. Jedrenje je započelo u Aucklandu (Novi Zeland), a završilo na Falklandskim otocima, te se prošlo i pored zloglasnog rta Horn.

 - Impresivna priča o jedrenju koje je trajalo 31 dan, popraćena fotografijama i video zapisima, oduševila je i mene i brojnu velolučku publiku, koja je bila impresionirana nadahnutim izlaganjem Linde Franulović  rekla je voditeljica CZK Rada Dragojević Ćosović.

Sudjelovanje u ovom zahtjevnom i opasnom poduhvatu bilo je ostvarenje Lindinog životnog sna. Ovom prezentacijom Linda Franulović, Velolučanka s adresom u Londonu, htjela je s publikom podijeliti svoju ljubav prema moru i potaknuti ljude na ostvarenje svojih snova i ciljeva. Druženje u atriju Centra za kulturu nastavljeno je do kasnih noćnih sati. Prezentaciju je organizirala Udruga „Luško lito“ i Centar za kulturu Vela Luka. dc

Izvor: Dubrovački.hr


Ispis   E-mail