Noć Muzeja 2014

U petak, 31. 01. 2014. godine s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Vela Luka bogatim i zanimljivim programom obilježena je Noć muzeja.
Noć muzeja u Centru za kulturu Vela Luka započela je klapskom pjesmom u izvedbi mješovite klape Folklornog društva "Kumpanija".

Program je započeo otvorenjem izložbe iz umjetničkog fundusa Centra za kulturu Vela Luka na kojoj su prezentirane dvije brončane skulpture engleskog kipara Henryja Moorea.
O izložbi i važnosti Međunarodne poklon zbirke, crteža, grafike i male skulpture koja se čuva u Centru za kulturu Vela Luka i o djelu Henryja Moorea govorila je prof. Rada Dragojević Ćosović.

Nakon otvorenja izložbe brojnoj publici predstavljena je trojezična publikacija "Život u Jadranu" autora Miljenka Marukića i Damira Mušina. Knjigu je predstavila prof. Rada Dragojević Ćosović, a uvodni govor održala je gđa. Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice "Šime Vučetić".Predstavljanje knjige bilo je popraćeno i izložbom fotografija Miljenka Marukića, zaljubljenika u prirodu i podvodnu fotografiju. Osim fotografija, predstavljanje knjige popraćeno je i video projekcijom s motivima iz podmorja.

U 20 sati dr. sc. Dink Radić održao je iscrpno predavanje o arheološkom lokalitetu Kopila. Predavanje je bilo popraćeno projekcijom fotografija s lokaliteta i brojnim predmetima nađenim na Kopili.

Nakon predavanja o Kopili nastupili su učenici Osnovne glazbene škole Vela Luka koji pohađaju violinu u klasi prof. Renate Prizmić Linarić. Učenici su oduševili publiku svojim nastupom.

Nakon toga slijedilo je predavanje u arheološkoj zbirci Vela spila gdje je dr. sc. Dinko Radić brojnu zainteresiranu publiku upoznao s važnošću prapovijesnog lokaliteta Vela spila i najnovijim znanstvenim spoznajama vezanim za ovaj iznimni lokalitet.

U Noći muzeja Centar za kulturu Vela Luka posjetilo je oko tristo posjetitelja što je za otočko mjesto u zimskom periodu izuzetno veliki broj.

Galeriju slika iz Noći muzeji možete pogledati na sljedećem linku.


Ispis   E-mail