"PROLJEĆE S VUČETIĆEM"

U Subotu 21.03. s početkom u 20h u galerije Centra za kulturu Vela Luka održao se književni program "Proljeće s Vučetićem" povodom godišnjice rođenja našeg Velolučkeg književnika Šime Vučetića.

U poslijepodnevnim satima na spomen ploču na njegovoj rodnoj kući i grobu vijence i cvijeće je položio predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač.

Na večeri posvećenoj akademiku Vučetiću ravnateljica Narodne knjižnice "Šime Vučetić", Anita Borovina je u ime ocjenjivačkog suda proglasila najbolje literarne i likovne radove s temom "Ova je luka moga mjesta". Najboljim likovnim radom ocijenjen je rad Tee Šeparović, učenice 3.a razreda Osnovne škole Vela Luka.

Najboljim literarnim radom za učenike Osnovne škole proglašen je rad Zlatana Gugića, učenika 5. a razreda. Najboljim literarnim radom za učenike Srednje škole proglašen je rad Jelene Padovan, učenice 2. a razreda. Zahvalnice, priznanja i nagrade uručio im je Božidar Petrač.

Nagrađeni radovi biti će objavljeni u novopokrenutom časopisu za književnost i kulturu "Kanavelić". Nakon toga je Božidar Petrač održao predavanje o Šimi Vučetiću i njegovom književnom djelu. Prigodni recital posvećen Šimi Vučetiću bio je sastavljen od djelova njegovih misli i pogleda na život, objavljenih u zbirci "Vrag ti je dug život" i "Svjetlost u rudniku"

.Stihove su interpretirali Janes Vlašić, Tonko Barčot i Andrea Živko. Mješovita klapa FD Kumpanija glazbom je upotpunila uvu večer.


Ispis   E-mail