Otvorena izložba MATRIB - Recikliranje kao fotografska inspiracija

U Galeriji Centra za kulturu Vela Luka  u četvrtak 23. lipnja 2016. godine u 19 sati otvorena je izložba fotografija čija je tema bila RECIKLIRANJE kao fotografska inspiracija.

Izložba je tematski vezana uz znanstvenu konferenciju MATRIB koja se primarno bavi materijalima, tribologijom i recikliranjem i koja se tradicionalno održava u lipnju u Veloj Luci pa su tako na sinoćnjem otvaranju bili nazočni studenti sa Zagrebačkog  sveučilišta zajedno sa svojim mentorima  i voditeljima projekta.

U Centru za kulturu Vela Luka se već treću godinu za redom održava Međunarodni natječaj „Inspiracija materijalom“, a na njemu sudjeluje i izlaže više od 50 autora iz Hrvatske i svijeta.
Autorima fotografima ove godine dana je puna sloboda u interpretaciji teme natječaja, što je ponovno urodilo zanimljivim i raznolikim tumačenjima reciklaže.

Kao i na prethodna dva natječaja temeljni kriterij žirija pri izboru fotografija prezentiranim na ovoj izložbi bio je originalnost pristupa temi uz ispunjenje sintaktičkih tj. kompozicijskih i tehničkih zahtjeva medija fotografije.
Prilikom otvorenja izložbe posjetiteljima se obratio  jedan od voditelja projekta MATRIB 2016.,  dr. sc. Miroslav Mikota, a prisutne je pozdravila djelatnica Centra za kulturu Vela Luka diplomirana komunikologinja Marija Barčot.
Izložba ostaje otvorena do 13. 07. i može se pogledati radnim danom Centra za kulturu Vela Luka od  8 - 15h.


Ispis   E-mail