NAJAVA: Izložba povodom Dana planeta zemlje

Čast nam je pozvati Vas povodom Dana planeta Zemlje na otvorenje izložbe Hrvatskog planinarskog društva „Mareta“ u petak, 22. 04. 2016. u 20 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka.
Izložba ostaje otvorena do 9. 05. 2016. Veselimo se Vašem dolasku!

Izložba Hrvatskog planinarskog društva “Mareta” Vela Luka organizirana povodom Dana planeta Zemlje ima za cilj posjetiteljima  prikazati aktivnosti društva u prošloj godini.

Aktivnosti Hrvatskog planinarskog društva “Mareta” prvenstveno uključuju izlete, ali i čišćenje zaraslih puteva, markiranje i održavanje novih planinarskih staza, pomaganje u organizaciji sportskih takmičenja, stručno osposobljavanje svoga članstva i promicanje planinarstva kod mladih.

Osim navedenog, Hrvatsko planinarsko društvo “Mareta” često je bio domaćin drugim društvima koja su posjetila  otok Korčulu.

Razni izleti su organizirani zbog druženja i boljeg upoznavanja ovog dijela planeta Zemlje s ciljem razvijanja svijesti o  utjecaju čovjeka na ravnotežu u prirodi i posljedice njegova djelovanja na cjelokupan život na Zemlji.

Na izložbi su uz objašnjenja prikazane prirodne i kulturne znamenitosti na koje su članovi Društva “Mareta” naišli na njihovim izletima  na Korčuli, Hvaru, Visu,  Braču,  Pelješcu i drugdje.


Ispis   E-mail