Otvorena izložba fotografija pod nazivom Izložba za Valentinovo, autora Budimira Željka Keka

U petak, 12. 02. 2016. u 20 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Izložba za Valentinovo“ autora Budimira Željka Keka. Ovo je druga izložba ovog autora u galeriji Centra za kulturu Vela Luka, a ovom izložbom je Budimir Željko Keko još jednom s velolučkom publikom podijelio svoju ljubav prema fotografiji, ali i prema Veloj Luci koja je, kako i sam autor kaže, trajni izvor njegove kreativnosti i jedno od mjesta gdje su nastale njegove najbolje fotografije.

Na izložbi su prezentirane dvadesetičetiri crnobijele fotografije i jedna u boji na kojima dominiraju intimni trenutci iskazivanja ljubavi, pripadnosti i nježnosti među partnerima, prijateljima, roditeljima i djecom, ali i trenutci iskazivanja nježnosti i ljubavi prema ljubimcima i prema igračkama iz djetinjstva koje u dječjoj mašti oživljuju i postaju stvarno i neizostavno društvo.

Jedina fotografija pejzažne tematike na izložbi ujedno je i jedina fotografija u boji u postavu izložbe, a prikazuje velolučki zalazak sunca, najpoznatiji i najfotografiraniji velolučki motiv koji evocira brojne rastanke, susrete, iščekivanja i ljubavi, budi nostalgiju i trajni je memento brojnim Velolučanima i gostima Vele Luke na nezaboravne trenutke u „najlipšoj vali na svitu“.

Na otvorenju izložbe govorila je voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović koja se zahvalila autoru fotografija na uspješnoj suradnji te istaknula glavne karakteristike izloženih fotografija i njegovog cjelokupnog opusa. Publici se obratio i Budimir Željko Keko koji je naglasio svoju povezanost s Lukom i koliki je utjecaj Vele Luke na njegovu kreativnost i inspiraciju. Na otvorenju izložbe zapjevala je velolučka ženska klapa „Lanterna“ koja je izvrsnim nastupom oduševila publiku.

Druženje u galeriji Centra za kulturu potrajalo je do 22 sata.
Izložba ostaje otvorena do 4. 03. 2016.

FOTOGALERIJA


 


Ispis   E-mail