Javna nabava

„Temeljem stavka 2. članka 80. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) Centar za kulturu Vela Luka, kao javni naručitelj, obvezan je na svojim internetskim stranicama objaviti popis gospodarskih subjekata s kojima ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi zbog sukoba interesa.

Temeljem izjava koje su dali predstavnici naručitelja, Centar za kulturu Vela Luka smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa svim gospodarskim subjektima.

U svakom postupku javne nabave, u dokumentaciji o nabavi se objavljuje popis gospodarskih subjekata, s kojima Centar za kulturu Vela Luka ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi, ovisno o tome koje su osobe imenovane kao predstavnici naručitelja u tom postupku nabave.“

„Temeljem članka 28. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16), Centar za kulturu  Vela Luka u obvezi je objaviti u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske (EOJN RH) Plan nabave i registar ugovora, na sljedećoj internet stranici:

https://eojn.nn.hr/Oglasnik/


DOKUMENTI:

Plan javne nabave za 2021. g.

Predstavljena zbirka dijalektalne poezije “Vonji ditinstva” autorice Marice Žanetić Malenice

U organizaciji Narodne knjižnice “Šime Vučetić” i Centra za kulturu Vela Luka, u ponedjeljak, 12.07.2021. je predstavljena zbirke dijalektalne poezije “Vonji ditinstva” autorice Marice Žanetić Malenice.

Razgovor s dizajnericom nakita Majom Surjan

U izložbenom prostoru Galerije Centra za kulturu Vela Luka virtualnim putem predstavljena je Maja Surjan iz Vele Luke, dizajnerica nakita.  O svojim počecima izrade nakita, samom procesu izrade, o usporedbi života u velikoj i maloj sredini kao i o drugim zanimljivim temama s Majom Surjan popričala je Rada Dragojević-Ćosović, viša kustosica i voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka istaknuvši kako se nada da će prilike dozvoliti da se u prostoru galerije Centra za kulturu uskoro organizira njena prva samostalna izložba.

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Povodom Međunarodnog dana muzeja koji se svake godine obilježava 18. svibnja s ciljem promicanja kulturne baštine i muzejskih ustanova, vodimo vas na arheološki lokalitet Gudulija/Beneficij kako bi vas upoznali s važnošću ovog vrijednog antičkog nalazišta na području Vele Luke.

Povodom Valentinova predstavljamo autora MAJA SURJAN, VELA LUKA

U Centru za kulturu Vela Luka je od 2009. povodom Valentinova organizirano nekoliko skupnih i samostalnih izložbi na kojima su prezentirani radovi kreativaca širokog spektra interesa i djelovanja, a koji su svojim životom i radom vezani za Velu Luku i otok Korčulu. Vrlo često su Vela Luka i otok Korčula bile polazište i inspiracija za nastanak brojnih, na ovim izložbama prezentiranih radova. Potaknuti ovim izložbama pojedini su autori prvi put izložili svoja djela.
Među izložbama posebno se ističu skupna izložba „Ljubav i otok“ (2015.), izložba fotografija „Sedma kuća“ Henryja Hančevića (2009.), humanitarna izložba prokromskih figura Darka Oreba za udrugu „Cvitić“ (2010.), izložba fotografija „Izložba za Valentinovo“ Budimira Željka Keka (2016.), izložba akvarela Sande Vlašić (2017.), zajednička izložba obitelji Franulović (Jakica, Luka i Paula, 2011.) uz koju je bila organizirana i večer ljubavne poezije u suradnji s Narodnom knjižnicom „Šime Vučetić“. Sve su ove izložbe bile dobro posjećene, omogućile su raznim autorima da prezentiraju svoje radove, a ujedno bile poticaj za stvaranje i izlaganje.
Izložbu nakita u našem prostoru imali smo u ljeto 2019. godine kada se našoj publici predstavila Velolučanka Franica Mandić izložbom „Izložba nakita i slika od žala“, a koja izrađuje unikatni nakit od konopa i kaučuka.