Korčulanski umjetnik Nikola Skokandić poklonio dva djela Centru za kulturu Vela Luka

Zanimljivosti Hitova: 3435

Nakon završetka samostalne izložbe „Štap“ održane u sklopu  programa Galerije moderne i suvremene umjetnosti Centra za kulturu Vela Luka, akademski slikar grafičar Nikola Skokandić poklonio je svoja dva djela s izložbe za umjetnički fundus velolučkog Centra za kulturu.

Ovo je druga donacija Nikole Skokandića Centru za kulturu Vela Luka. Naime, u lipnju ove godine već je poklonio grafičku mapu-art knjigu s tekstom pripovjetke „Sreća“ Petra Šegedina izdanu povodom stote godišnjice rođenja velikog korčulanskog književnika.

- Jedan od najljepših trenutaka u muzejsko-galerijskoj struci je dobiti umjetničku donaciju i obogatiti postojeći fundus, pogotovo kada se donacija dogodi u vremenu u kojem su ulaganja u kulturu i umjetnost minimalna i gotovo zanemariva. Donacije u vidu umjetničkih djela veliki su poticaj daljnjem radu i ustrajnosti u ovom poslu - rekla je voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović.

Posljednjih nekoliko godina u velolučkom Centru za kulturu formirala se zbirka suvremene umjetnosti za koju su do sada djela poklonili Antun Maračić, Ivan Kožarić, Darko Fritz, Nina Czegledy, Boris Cvjetanović, Marija Grazio, Dalibor Maritnis, Ana Elizabet i drugi.

Ispis