Otvorena izložba "Foto osobnost"

Izložba Hitova: 2736

U petak, 13. 09. 2013. s početkom u  21 sat u Centru za kulturu Vela Luka otvorena je tradicionalna rujanska  skupna izložba fotografa otoka Korčule. Izložba nosi naziv "Foto-osobnost", a na  izložbi je svoje fotografije prezentiralo osam autora: Ante Milat, Branimir Žuvela, Dea Botica, Dino Cetinić, Jelena Padovan, Mak Đodan, Ranka Padovan i Valerija Jurjević. Izloženo je tridesetak uglavnom crno-bijelih fotografija različite tematike.

Pojedini motivi su urbani, a većina je iz otočke svakodnevice. Autori su fotografirali prirodu, životinje, djelove arhitekture, ljude različitih dobnih skupina, jazz koncerte itd. Izložba je prezentirana u sklopu programa Galerije moderne i suvremene umjetnosti Centra za kulturu Vela Luka, a već je bila izložena u Galeriji "3VOLTA" u Lumbardi. Ovo je već deveta skupna izložba neformalne grupe otočkih autora koja zajedno izlaže od 2010. godine u izložbenim prostorima na  Korčuli. Izložba je popraćena katalogom za kojeg je tekst pisala  
dipl. iur. Ranka Padovan, jedna od izlagača na izložbi. Izložbu je prigodnim govorom otvorio dr. sc.  Dinko Radić, a publici se obratila i gđica. Ranka Padovan. Na otvorenju izložbe bili su posjetitelji s cijelog otoka Korčule, a članice Lige protiv raka su i ovom prigodom pomogle pripremiti domjenak.

Iz kataloga:

"Fotografija je putovanje, ostavljanje traga za sobom, hodanje po istraženim i neistraženim putevima, pokušaj da se vidi, otkrije, sagleda, objasni – nešto već otkriveno ili pak nikad viđeno, nešto sasvim univerzalno, a opet nešto sasvim osobno.
To je osobno putovanje njenog autora, (ali) i njenog promatrača. Doticanje ljudi, stvari, emocija. Proces sazrijevanja, odrastanja, mijenjanja.
Fotografije su dio našeg postojanja, našeg obilježavanja «sada i ovdje» - one su stranice naših osobnih dnevnika – zapis vremena koje ističe, zapis emocija koje nas obuzimaju, zapis činjenica koje nas okružuju."

Izložba ostaje otvorena do 27. 09. 2013. i može se pogledati radnim danom od 8 – 15 sati i popodne od 18 – 20 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

Ispis