Otvorena izložba Paule Franulović Žuvele

U subotu, 15. 07. 2017. s početkom u 21:30 sati u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba radova velolučke autorice Paule Franulović Žuvele. Ovo je autoričina prva samostalna izložba, a na izložbi je prezentirano četrdesetak radova inspiriranih lokalnom suhozidnom arhitekturom i  izrađenih u autohtonom kamenu.

Paula Franulović Žuvela inspiraciju za svoj rad pronalazi u svom neposrednom okolišu i od 2003. godine izrađuje kamene kućice, posude za cvijeće, svjetionike, kule i slično. Osim izradom kamenih unikatnih predmeta, autorica se bavi i slikanjem i izradom nakita. Izložbu je organizirala i otvorila voditeljica Galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović, a publici se obratila i autorica Paula Franulović Žuvela koja se zahvalila svima na podršci.

Prilikom otovrenja izložbe nastupila je mješovita klapa Osnovne škole Vela Luka „Bracera“. Izložbu je posjetio veliki broj mještana, a druženje se nastavilo do kasno u noć u atriju Centra za kulturu Vela Luka.

Izložba ostaje otvorena do 27. 07. 2017. i  može se pogledati radnim danom od 8-15 h i od 19-21h.
Veselimo se Vašem dolasku!

FOTOGALERIJA




CZK


Ispis   E-mail