Ines Borovina za Cvitić

U srijedu, 8. 03. 2017. s početkom u 19 sati u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka, a u suradnji s Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“ otvorena je humanitarna izložba radova Ines Borovine. Ovo je druga  humanitarna izložba radova Ines Borovine u velolučkom Centru za kulturu kojom autorica želi svojim  kreativni m radom  pomoći Udruzi „Cvitić“. Prvom svojom humanitarnom izložbom održanoj prije dvije godine u istome prostoru predstavila se velolučkoj publici radovima u tzv. salvetnoj tehnici (decoupage) kojom je oplemenila različite predmete iz svakodnevne uporabe.

 

Na izložbi održanoj u srijedu povodom Međunarodnog dana žena predstavila se s dvadesetak radova za izradu kojih je uglavnom koristila drvo pronađeno na plažama (moreplovina) koje je potom obradila bojom i aplicirala na drvenu podlogu u kombinaciji s raznim sjemenkama.

Motivi na njezinim djelima su uglavnom maritimni i florealni, a sav prihod od prodaje radova namijenjen je Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“. Na otvorenju izložbe nastupila je klapa „Fižul“, a o izložbi su govorili voditeljica Galerije Centra za kulturu Vela Luka viša kustosica Rada Dragojević Ćosović  i ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka dr. sc. Dinko Radić.

Prilikom govora na otvorenju izložbe naglašeno je da Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“ i Centar za kulturu Vela Luka već duže vremena uspješno surađuju, te je istaknuta važnost uključivanja djece iz Udruge „Cvitić“ u svakodnevni život zajednice. Na kraju programa predsjednica Udruge „Cvitić“ Jasna Žuvela i autorica radova na izložbi Ines Borovina su se svima zahvalile na podršci. Otvorenju izložbe odazvao se velik broj mještana koji su se u ugodnoj atmosferi družili do kasnijih večernjih sati.

CZK

FOTOGALERIJA





Ispis   E-mail